Kurssin lopulliset tulokset

Huom: Anna kurssista kurssipalautetta!

Filosofian kurssin lopulliset tulokset: Tulokset 2009

Tarkistakaa, että suorituksenne varmasti ovat rekisteröityneet oikein.

Esseiden määrän vuoksi niiden lukeminen otti aikansa, mutta niitä oli ilo lukea. Arvostelu oli sitten hankalampi prosessi, koska monissa esseissä oli monia hyviä piirteitä, mutta samanaikaisesti heikkouksia jollakin toisella osa-alueella. Muutamat esseet esimerkiksi pureutuivat kirjoittajan omaan elämään oivaltavasti ja osoittivat tältä osin kurssin tavoitteiden toteutuneen, mutta jäivät filosofisen kirjallisuuden osalta ohuemmiksi. Sydäntäni viilsi, kun jouduin opiskelijoiden oikeudenmukaisen kohtelun nimissä antamaan heille huonomman arvosanan kuin olisin halunnutkaan. Samanaikaisesti oli ilo nähdä, että monen esseen eteen oli selvästi nähty vaivaa, lähdemateriaalia oli kerätty ja aihetta selkeästi työstetty ajatuksellisesti.

Kiitoksia siis tuotoksistanne, kiitoksia myös panostuksestanne kurssin aikaisissa lukuisissa syväluotaavissa keskusteluissa! Itselleni kurssin opettaminen oli kasvattava elämys, toivon mukaan myös te saitte siitä irti yhtä paljon kuin minä! Toivottavasti kurssi avasi väyliä filosofian valtavaan viidakkoon, joka jatkuvasti piilee arjen näennäisesti triviaalien elämänvalintojen takana.

Tässä teille vielä Provinssirockista bongattu mietelause: http://www.tml.tkk.fi/Opinnot/Inf-0.1202/ifyoudontliveforsomething.jpg

Eläväistä ja iloista kesää, eläkää silmät auki!

-Mikko a.k.a Frank ja Joosef

P.S. Heille, joiden osalta kurssin suoritus jäi kesken, tiedoksi: Mikäli opetan kurssia myös ensi keväänä, ovat hyväksytysti suoritetut osasuoritukset voimassa. Eli jos esimerkiksi kävit kaikki praktikumit tänä vuonna, ei sinun tarvitse niitä ensi vuonna uudestaan käydä, ellet tietysti halua.

5. Luentopäiväkirjan tulokset

Viidennen luentopäiväkirjan ja ensimmäisen esseen tulokset löytyvät nyt täältä

Tiedostoon on merkitty keltaisella ne, joilta tämän listan mukaan puuttuu vielä osasuorituksia. Jos havaitsette näissä (tai ylipäänsä pistetiedoissa) virheitä niin ottakaa heti yhteyttä!

Mieluisaa kesää kaikille!

4. Luentopäiväkirjan tulokset

Neljännen luentopäiväkirjan tulokset täältä

Hyvää vappua!

3. Luentopäiväkirjan tulokset

Kolmannet luentopäiväkirjat on nyt arvosteltu. Yleisesti ottaen ne olivat erinomaisia. Rajatapaukset olivat yleensä sellaisia, että täytyi miettiä oliko asioiden kriittinen pohdikselu riittävän kriittistä vai ennemminkin epämääräistä komentointia tyyliin "jos nyt jollain tavalla saisi sen oman mielipiteenkin ilmaistus". Lisäksi pari luentopäiväkirjaa oli hieman lyhyitä, pituuden tulisi olla noin sivu rivivälillä 1. Pyrin julkaisemaan neljännen päiväkirjan tulokset vielä vapun alla.

Toivottavasti esseiden kirjoittaminen on sujunut!

-Joosef

PS Jos palautit minulle kolmannen luentopäiväkirjan luennon yhteydessä niin voisitko lähettää sen vielä maililla. Jotenkin onnistuin hukkamaan pinon papereitani, jossa oli muutama luentopäiväkirja. Arvostelen ne pikaisesti!

Toisen luentopäiväkirjan tuloset täältä

2. Luentopäiväkirjan tulokset

Toisten luentopäiväkirjojen tulokset on nyt saatavilla. Päiväkirjoja oli mukava lukea ja ihan hyviä asioita niistä löytyiä. Ehkäpä kaksi yleistä ongelmaa niissä kuitenkin oli. Kirjoititte liian laajasti eli käytännössä monissa teksteissä oli käyty läpi koko luennon asiat (utilitarismi, velvollisuusetiikka, hyve-etiikka, kulttuurien välinen vuorovaikutus ja Haidt). Tällöin oma pohdita (se toinen ongelma) jää liian kepeäksi, sillä luentopäiväkirjaan ei sen pituuden vuoksi jää tilaa ajatusten kehittelylle. Itsenäisen pohdiskelun osuus on siis ymmärretty hieman väärin: tarkoitus ei ole ainoastaan parilla lauseella kyseenalaistaa esim. Kantilaista etiikkaa vaan käsitellä sen herättämiä ajatuksia hieman laajemmin. Kiinnostavampaa kuin missä Kant on väärässä on miksi Kant on väärässä. Onkin siis kannattavampaa poimia vain joitain itseään kiinnostavia asioita luennolta ja käsitellä niitä laajemmin oman ajattelun valossa (ts. ei tarvitse ottaa asioista sen kummemmin selvää).

Kohta käyn käsiksi kolmansiin luentopäiväkirjoihin, katsotaan mitä niistä löytyy :)

-Joosef

2. luentopäiväkirjan tulokset täältä

1. Luentopäiväkirjan tulokset

Kolmas filosofinen viikko on autuaasti päättymässä osaltanne. Itse olen vielä Tvärminnessä viikonlopun keskustelemassa mm. filosofian edistyksestä.

Ensimmäiset luentopäiväkirjat on nyt luettu ja arvosteltu. Pyrin olemaan kohtuullisen ankara arvostelussa. Kakkosen saaminen vaatii, että ei vain referoi luennolla läpikäytyjä asioita, vaan kehittelee ajatusta eteenpäin luennolla puhutun pohjalta. Eli hyvässä luentopäiväkirjassa painottuu oma reflektio enemmän kuin opetetun ylöskirjaaminen.

-Mikko

1. luentopäiväkirjan tulokset täältä