-TML logo-

TML - TUTKIMUS

HUOM: Tämä on vanha projektisivu, jota ei enää päivitetä! Nykyiset projektit löytyvät uudelta sivulta.

Laboratoriossa on jatkuvasti meneillään monta tutkimusprojektia. Osa projekteista on itsenäisiä, mutta jotkut projektit liittyvät kiinteästi yhteen, ja niin on syntynyt tutkimusryhmiä. Näillä ryhmillä on usein käynnissä monta rinnakkaista toisiaan tukevaa projektia. Tällaisia ryhmiä ovat DIVA (keskittyy virtuaaliympäristöön), EVE (3D-infrastuktuuria) ja BBS (tutkii laajakaistaverkkojen palveluarkkitehtuureja).

Nykyiset | Menneet

R&D Net / SimLab (Smeds)
Oppiminen tietoliikennealan verkottuneissa tuotekehitysprojekteissa.
Helmi / SimLab (Smeds)
Holistinen verkko-opetuksen ja liiketoimintamallien kehittäminen.
BSVE (Savioja)
BS-VE (3D Visualization of Building Services in Virtual Environment) on TEKES:n VERA-teknologiaohjelmaan kuuluva hanke, jossa on mukana useita alalla toimivia yrityksiä. Projektissa kehitetään ohjelmistoja ja menetelmiä, joiden avulla rakennuksiin ja niiden suunnitelmiin liittyvää informaatiota voidaan visualisoida virtuaaliympäristössä.
TAKU
Hanke jakautuu useaan eri kokonaisuuteen, joissa tutkitaan mm. akustisia materiaaleja, työkoneiden ohjaamoakustiikkaa, äänitarkkaamoiden akustiikan hallintaa ja saliakustiikkaa.
GO
Hankkeessa tutkitaan liikkuvan käyttäjän Internet-ympäristöä. TML:n osuutena on tutkia verkkoarkkitehtuuria (Martikainen), tietoturvaa (Karila) ja päätelaitteiden ohjelmistoarkkitehtuuria (Vuorimaa).
Paula (Takala)
Kehitetään henkilökohtainen käyttöliittymä monimuotoiseen laajakaistaviestintään yhteistyössä VTT:n, Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen korkeakoulun kanssa.
Tacit Knowledge (Takala)
Käsittelee erilaisia käyttäytymismalleja.
 
STAMI

Menneet

Calypso (Hannu Kari)
Vuonna 2000 Calypso-projektissa kehitettiin Java 2 EE pohjainen palvelunluontiympäristö,
 
TeSSA (Karila)
TeSSA-projektissa on luotu SPKI-sertifikaatteihin perustuva julkisen avaimen luottamusinfrastruktuuri, jota voidaan käyttää Java 1.2 pääsynvalvonnan etähallintaan. Seuraavassa vaiheessa rakennetaan ISAKMP -protokollaan pohjautuvaa todennusprotokollakehystä, sekä tutkitaan elliptisiin käyriin perustuva kryptomenetelmiä.
Future TV (Vuorimaa)
Future TV -tutkimushankkeen tarkoituksena on tutkia digitaalista televisiota tulevaisuuden interaktiivisten multimediapalvelujen alustana. Tutkimushanke käynnistyi maaliskuussa 1998 ja sen on tarkoitus kestää kolme vuotta. Hanketta rahoittavat TEKES sekä tärkeimmät kotimaiset televisio, tietoliikenne- ja uusmediayritykset.
SimLab (Smeds/Tuotantotalous ja Takala/TML)
Yritystoiminnan simulointilaboratorio (emohanke), päättynyt 2001.
NETVE (Takala)
Verkotetut virtuaaliympäristöt-hanke (NETworked Virtual Environments, NETVE) tutkii ja demonstroi Internetin VRML-kielen (Virtual Reality Modeling language) ja jatkuvasti halpenevan virtuaalitekniikan uusia mahdollisuuksia.
VSOP (Takala)
VSOP-hanke tutki kapellimestarin vuorovaikutusta virtuaalisen soittajiston ja konserttitilan kanssa.
VR3 (Takala)
VR3-projekti kehittiValtion Rautateille laitteita ja ohjelmistoa, joiden avulla voidaan kouluttaa uusia veturinkuljettajia.
Ipsec (Karila)
IPSEC-projektissa luotiin joukko prototyyppejä IPSEC-protokollasta.
TOVE (Martikainen)
TOVE oli vuonna 1996 alkanut TEKES:n rahoittama kolmivuotinen tutkimushanke, jossa kehitettiin laajakaistainen hajautettu ATM-kytkin, jota voidaan ohjata Corba-rajapinnoin ja kokeilla kehitettävillä pilot-palveluilla.

Julkaisut

-Yhteystiedot- -TML kotisivu- -Etsi- -In English- -TKK:n kotisivu-

Valid XHTML 1.0!